Celastrus orbiculatus

Kwekerij J. van Nieuwkoop 

Welkom op onze website!

Kwekerij J. van Nieuwkoop is al jaren gespecialiseerd in het kweken van Celastrus. De boomwurger heeft een unieke manier van groeien en vergt daarom ook een specifieke behandeling. We hebben speciale ijzeren stellages ontwikkeld om de boom zijn wurgende karakter te kunnen doen behouden en daarbij toch het productieproces handelbaar te maken. Celastrus is een wilde groeier en heeft veel aandacht nodig. Maar in de herfst, als de blaadjes van de bomen geel beginnen te worden, worden de schitterende vruchten van deze boomwurger zichtbaar en zien we ons werk beloond! 

De takken van deze "Aziatische boomwurger" worden in de herfst afgesneden, ontdaan van blaadjes en gedroogd in de kas. Daar springen de gele besjes open en wordt het oranjerode hart van de vrucht zichtbaar. De bijzondere verschijning van deze vruchten maakt de takken zeer geschikt voor decoratie in bloemstukken, winkeletalages of in huis. Een bijkomend voordeel is dat de takken geen water nodig hebben en maandenlang goed blijven. 

De Celastrustakken worden per 5 gebost, netjes ingehoest en verpakt in een mooie witte doos. Zo kunnen de takken niet beschadigen en zijn ze gemakkelijk te vervoeren.